SELECTEER DE SITE BESTEMD VOOR UW BEROEP

Winkelinrichting


Onze meubelcollecties

Ideeën om u te inspireren

Meest gevraagd deze week door handelaren

Haak enkel chroom 10cm
Haak enkel chroom 10cm
Ref. /100134
• In voorraad
1,39 € Excl BTW
- +
Affichehouder A6 verticaal TBV lamellenwand
Affichehouder A6 verticaal TBV lamellenwand
Ref. 40593
• In voorraad
4,19 € Excl BTW
- +
Muurbeugel chroom voor rooster
Muurbeugel chroom voor rooster
Ref. 43200
• In voorraad
2,69 € Excl BTW
- +
Haak dubbel geborsteld nikkel voor draagbalk 20cm
Haak dubbel geborsteld nikkel voor draagbalk 20cm
Ref. 45469
• In voorraad
2,49 € Excl BTW
- +
Haak dubbel chroom voor draagbalk 30cm
Haak dubbel chroom voor draagbalk 30cm
Ref. 45470
• In voorraad
2,89 € Excl BTW
- +

Inrichting en toebehoren voor uw handel

Maak gebruik van onze "best practice". Ontdek alle winkelinrichtingen die door het designcenter zijn gemaakt om u te inspireren en die ter beschikking staan in onze winkels. Een goed georganiseerd verkooppunt helpt uw klanten zich te oriënteren en zo het nodige terug te vinden. Het alterneren van onderbrekingen in de winkel doet denken aan de verschillende momenten zoals het dagelijkse gebruik, ontspanning, ceremonie...

Richt uw winkel in met RETIF

Hoe richt u uw verkoopruimte best in ?

Ontwerp een aantrekkelijk performant verkooppunt. Samen met onze experten kan u de ideale winkelinrichting ontwerpen: het 3D-plan geeft idealiter een beeld van uw toekomstige winkel in functie van uw beroep, uw stijl, uw budget om uw toekomstige zaak optimaal te visualiseren.

Waarom zou u worden bijgestaan door een specialist in inrichting ?

Om de voordelen van ons advies te genieten

Naast het aanbieden van winkelmeubilair om uw handel in te richten, heeft u een adviseur aan uw zijde op uw winkelruimte op te meten, deze komte gratis ter plaatse om volgens uw budget, uw beroep en uw stijl uw toekomstige zaak in beeld te brengen. Dankzij ons installatie netwerk biedt RETIF u begeleiding van A tot Z...

Om een unieke winkel te creëren

Een leverancier zoals RETIF beschikt over een breed aanbod modulair presentatiemateriaal, middenunits, legborden... waarmee handelaars hun winkelinrichting kunnen evolueren en vernieuwen, zo blijft u uw klanten voortdurend verrassen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om uw meubels aan te passen en uw naam erkenning te geven met personaliseerbare tassen. Winkelinrichting werkt doeltreffend om uw uniek imago te versterken !

Bent u op zoek naar ideeën en wilt u weten hoe u een winkel kunt ontwerpen? Wilt u de laatste trends ontdekken? RETIF biedt een breed assortiment winkelinrichting voor elk type sector. Om uw producten in te richten en uit te stallen, kunt u gemakkelijk kiezen tussen onze lamellenwanden, ontvangstbalies, displaymeubelen, rekken, presentatietafels,....

Wat uw handel ook is, u bent waarschijnlijk op zoek naar de beste oplossing voor kleding, accessoires, geschenken of restaurantmeubilair. U vindt hier duizenden artikelen die klaar zijn om tentoongesteld te worden. Ontdek onze collecties en systemen van meubilair, gondels, rekken en vestiaires. Vergeet niet meubilair en inrichtingsaccessoires zoals stoelen, krukjes, tafels... verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.

Hoe richt je een winkel in?

en waar koop je de beste meubels voor winkels? U vindt het antwoord op onze website. Ons bedrijf, dat al meer dan 50 jaar in Europa aanwezig is, heeft een grote ervaring opgebouwd in de commerciële sector door u te begeleiden bij het opzetten van uw winkel en door het succes van duizenden verkooppunten in België en Europa.

In onze online shop vindt u de beste artikelen om het economisch potentieel van uw zaak te verhogen, van de etalage tot de verkoopruimte, een complete online catalogus met alle meest geschikte artikelen voor uw winkel.

Om de navigatie te vergemakkelijken, hebben wij deze categorie van de site in 5 productfamilies verdeeld:

Inrichting wanden: in deze rubriek kunt u goedkope slatwall wanden kopen met de bijbehorende accessoires, ophangstangen, armen, haken... om de synergie tussen meubilair en uitstalling van uw wanden te optimaliseren. U vindt er ook montage-instructies die u op een snelle en eenvoudige manier tonen hoe u tot een perfecte installatie komt. Vaak, meubels voor kledingwinkels, elektronica, voorwerpen... Begin met het installeren van deze praktische lamellenwand die modulariteit en aanpasbaarheid bieden.

Legborden en plankdragers: in glas of hout, legbordenzijn ideaal voor het plaatsen en uitstallen van uw artikelen, van kleding tot woonaccessoires, telefonie, cadeau-artikelen, levensmiddelen, enz. Wij bieden veel verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen.

Winkelmeubilair: In deze sectie vindt u een enorme selectie van artikelen die helpen om commerciële ruimtes uniek te maken. Van klassieke houten of metalen rekken tot gondola's met groeven, dressoirs, vitrinetafels, kisten, prodiums en diverse meubelen, alle essentiële elementen voor de inrichting in één klik.

Toonbanken: modulair in verschillende kleuren of gebruiksklaar, schuin of recht, met geïntegreerd glas of een essentieel en economisch design, wij bieden receptiebalies die zich onderscheiden van de rest van het meubilair of die opgaan in de gekozen stijl of zelfs design dat in staat is om te camoufleren met de rest van de omgeving om uw tentoonstellingsruimte nog origineler te maken.

Inrichtingssystemen: In dit deel van de site hebben wij de laatste trends en verschillende lijnen verzameld om een modulaire en efficiënte winkel te creëren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van displays met rekken van verschillende vormen en ontwerpen of door metalen gondola's naar wens samen te stellen. Wij raden u ook aan om onze sectie met winkelinrichtingsinspiratie te bezoeken, waar u ideeën vindt om u te inspireren bij uw zoektocht naar de beste oplossingen voor het inrichten van een kleine of grote winkel.

4 tips om jouw winkel aantrekkelijker door een geschikte winkel inrichting

Krijg professioneel advies, Neem vanaf het begin contact op met een professionele winkelinrichting specialist. Krijg deskundig advies over het inrichten van uw winkel, rekken en verlichting.

Een budget instellen, maak vanaf het begin duidelijk wat uw budget is en geef deze informatie door aan uw adviseur.

Nog iets om op te letten? Bij het opzetten van een winkel spelen veel factoren een rol. Verlichting, opslagruimte, toonbank grootte en elke factor hangen af van hoeveel geld u erin stopt.

Ontwerp van een winkelinrichting

1. Winkelontwerp & toegankelijkheid

Winkelontwerp, zodra u een toevoeging aan uw winkelindeling in gedachten heeft, moet u nadenken over het uiterlijk en de stijl van uw winkelmeubilair.

Correcte afmeting, geen enkel winkel inrichtingsplan is compleet zonder de juiste afmetingen door een meubel professional. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp ook echt bij het gebouw past.

Hoe past het in uw lay-out? Nogmaals, plaatsing is erg belangrijk. Creëer een specifieke route in uw winkel doordat uw klanten alle winkelzones zal bezoeken.

Hoe langer de customer journey, hoe meer items ze tegenkomen en hoe groter de kans dat ze iets kopen.

Legborden moeten zo worden geplaatst dat ze het algehele uiterlijk van de winkel vanaf de voordeur en de toonbank compleet maken. Welke type legbord? Nu het ontwerp van het winkelschap is gepland, is de volgende stap het kiezen van het type winkelmeubilair. Het type rekken moet geschikt zijn voor het type product dat u verkoopt.

Heeft u een gondelplank, een hoekplank, een wandplank of een tijdschriftenplank nodig? Mogelijk hebt u planken nodig waarmee u producten op verschillende hoogtes kunt hangen. Voorraadniveaus moeten ook worden overwogen bij het kiezen van het juiste type rekken.

Zorg ervoor dat alle ingangen van uw winkelinrichting duidelijk gemarkeerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende segmenten van uw klanten. Als er toiletten of paskamers in uw winkel zijn, zorg er dan voor dat deze duidelijk gemarkeerd zijn.

Overlaad de ruimte niet. Vermijd bijvoorbeeld overmatig gebruik van legborden. Het laatste dat u wilt, is dat uw winkel er rommelig uitziet. Houd het schoon en helder en uw klanten zullen niet meer weg willen.

2. Verlicht uw winkel

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het decoreren is winkelverlichting. Dit voegt kleur en stijl toe aan de algehele look en feel van de winkel.

Uw winkelruimte moet voldoende licht binnenlaten om uw producten te laten opvallen, maar te veel licht kan averechts zijn. Het vinden van de juiste balans is daarom belangrijk.

De juiste balans verschilt van winkel tot winkel. Het hangt af van uw sector, doelgroep, merk, enz. Dit is een gebied waar ervaren winkelinrichters een actieve rol kunnen spelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de verlichting en de intensiteit van de gekozen verlichting. Als u bijvoorbeeld een kledingwinkel bent, is goede verlichting in uw paskamer essentieel om de verkoop te maximaliseren.

3. Beveilig uw winkel tegen diefstal

Een camerabewakingssysteem is een waardevol hulpmiddel in uw beveiligingsprocedures. Potentiële winkeldieven worden afgeschrikt om te stelen na de installatie van camera’s. Als u toch besluit te stelen, legt de camera hun acties vast, waardoor het gemakkelijker wordt om criminelen op te sporen als de situatie zich voordoet.

Beveiligingsspiegels elimineren dode hoeken in uw winkel. Beveiligingsspiegels worden aanbevolen omdat ze een 360-graden beeld van uw handel bieden.

Op specifieke artikelen kan u ook RF hard tags en zelfklevende beveiligingsetiketten plaatsen. Alle tags zijn exact hetzelfde en niets identificeert het bijbehorende item.

Dus in een winkel zal de RF-tag een alarm laten afgaan als iemand iets probeert te stelen, maar het detectiepoortje weet niet wat de gebruiker steelt, alleen dat ze iets stelen.

Aangezien de statistieken van winkelcriminaliteit blijven stijgen, moeten passende maatregelen worden genomen om uw handel te beschermen tegen mogelijk grote verliezen. Het implementeren van een uitgebreid beveiligingsplan vereist echter veel werk. Bekijk onze nieuwste checklist om er zeker van te zijn dat u de touwtjes in handen heeft.

4. Merchandising

Merchandising is een zeer belangrijk onderdeel van het winkelontwerp. Merchandising stopt niet bij de winkel.

Waarom is het ontvangen van gasten belangrijk? Het begroeten van klanten is vaak het belangrijkste aspect van het sluiten van een verkoop.

Een praatje met de klant geeft de mogelijkheid om een positieve eerste indruk te maken en de toon te zetten voor de hele koopervaring. Hier zijn nog een paar redenen waarom het belangrijk is om uw klanten te begroeten:

  • Creëer een persoonlijke beleving met uw klant
  • Helpt uw klant zich op hun gemak te voelen
  • Biedt de mogelijkheid om specifieke extra artikelen te verkopen

Slechte klantenservice kost echter omzet.

Creëer een sterke identiteit. Wat verkoopt u? Wie is uw doelgroep? Hangt het af van geslacht of een specifieke leeftijdsgroep? En wat is de beste manier om hen te bereiken? Een beroep op jongere generaties moet een funky, eigenzinnige stijl hebben voor uw logo en winkelontwerp. U moet ook actief en doorzoekbaar zijn via offline en online kanalen zoals sociale media, webshop, enz.

CLOSE
CLOSE