SELECTEER DE SITE BESTEMD VOOR UW BEROEP

Winkelmeubilair

Meest gevraagd deze week door handelaren

Set 2 voeten chroom 40 cm
Set 2 voeten chroom 40 cm
Ref. 44730
• In voorraad
54,99 € Excl BTW
- +
Draaischijf zwart - Diam. 20cm
Draaischijf zwart - Diam. 20cm
Ref. 46082
• In voorraad
47,99 € Excl BTW
- +
€coline Presentatierek 4 niveaus wit mat 130x32x33 cm
Presentatierek 4 niveaus wit mat 130x32x33 cm
Ref. 46493
• In voorraad
61,99 € Excl BTW
- +
Set van 3 deco kubussen hoogglans - wit
Set van 3 deco kubussen hoogglans - wit
Ref. 80362
• In voorraad
25,99 € Excl BTW
- +
Set van 3 deco kubussen hoogglans - zwart
Set van 3 deco kubussen hoogglans - zwart
Ref. 80363
• In voorraad
25,99 € Excl BTW
- +

Meubilair voor de inrichting van een winkel

Richt uw etalage n en trek nog meer de aandacht van de voorbijgangers! Positioneer uw meubels en uw decor in de richting van de passerende klanten. houd rekening met de ooghoogte en vermijd om producten op de grond te plaatsen. (verhoog ze met behulp van een presentatierek of podium). Beheer de maatvoering van uw etalage door op de hoogte en de diepte in te spelen. Hergroepeer de verschillende elementen van uw etalage door een driehoekcompositie te creëren, telkens laat u de zijkanten van uw etalage open. Bekijk uw etalage als klant. Is deze aantrekkelijk, zijn mijn affiches goed geplaatst, zijn mijn producten goed zichtbaar,...?

Winkelmeubilair dat u helpt beter te verkopen

Wanneer u een winkel wilt openen of herinrichten, is de inrichting van de winkel een van de belangrijkste dingen om over na te denken. 

Welk winkelmeubilair moet ik kiezen voor mijn winkel? Welke etalage moet ik gebruiken? Hoe groot moet mijn presentatietafel zijn? Welke producten zullen worden verkocht?

Er zijn echter nog steeds ondernemers die zich niet realiseren hoe cruciaal de keuze van professioneel meubilair kan zijn voor hun verkoopactiviteit totdat ze het aan den lijve ondervinden.

In de zakenwereld is concurrentie op prijs niet altijd het verschil tussen een succesvol en een onrendabel verkooppunt, ook het juiste type winkelinrichting kan het verschil maken en de verkoop helpen verhogen. 

Stel de juiste vragen voordat u bedrijfsmeubilair koopt

Uw winkelmeubilair is het eerste wat klanten zien als ze uw winkel binnenkomen. Het kan een belangrijke factor zijn in hoe ze uw merk zien en of ze al dan niet zullen kopen. Met hoogwaardige en vooral functionele meubels kunt u een impact op uw verkoop zien en met een efficiënte professionele winkelinrichting en succesvolle etalages verzekert u het succes van uw concept.

Dus voordat u koopt, moet u zich de juiste vragen stellen:

 • Welk winkelmeubilair moet ik kiezen voor mijn winkel om het merkimago dat ik aan mijn klanten wil overbrengen te respecteren?
 • Welk type meubelmateriaal is het meest geschikt voor mijn winkel (hout, glas, metaal...)?
 • Hoe beslis ik welke kleuren en/of designs winkelmeubilair ik moet kopen om mijn winkel in te richten?
 • Hoe kan ik een ruimte creëren die indruk maakt op mijn klanten, de conversie verbetert en het voor het personeel gemakkelijker maakt om te werken? 

Dankzij de keuze aan modellen, maten en kleuren die wij aanbieden, kunt u de juiste beslissingen nemen over welk type meubilair u wilt kopen om uw detailhandel in te richten en hoe u uw ruimte kunt optimaliseren met de nuttigste meubels en displays. Daarom is RETIF al 50 jaar marktleider in winkelinrichting.

Creëer ruimtes voor merchandising en verkoop met professioneel meubilair.

De eerste stap bij het kiezen van meubilair voor uw winkel is het bepalen van de ruimtes die u in uw winkel wilt creëren. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende en eenvoudige taak, maar het is belangrijk om in gedachten te houden wat u met uw winkelontwerp wilt bereiken.

Afhankelijk van de producten die u verkoopt en uw doelgroep, zult u verschillende zones willen creëren en verschillende soorten meubilair willen gebruiken om uw goederen uit te stallen. Bij het beslissen over het type winkelmeubilair dat u wilt kopen, is het belangrijk om de verschillende soorten productcategorieën en de voordelen van elk type meubilair te begrijpen.

Exemple de presentations avec meubles professionnels RETIF

Plan de winkelinrichting met ons winkelmeubilair.

Als u heeft beslist welke ruimtes u in uw winkel wilt creëren, is het tijd om de indeling van uw winkel te plannen. Het zal er heel anders uitzien als u kleding, voedsel of industriële benodigdheden verkoopt. Het hangt allemaal af van uw koopwaar en uw doelgroep. Hier zijn enkele algemene richtlijnen die u kunt volgen bij het bepalen van de indeling van uw winkel: 

U dient altijd aandacht te besteden aan de indeling van de gangpaden met legborden, displays en professioneel meubilair, zodat klanten comfortabel uw winkel kunnen binnenkomen en doorlopen en gemakkelijk al uw producten kunnen zien.

Concentreer uw producten op de ingang van uw winkel en zorg ervoor dat uw aantrekkelijkste koopwaar zichtbaar is vanaf de ingang van uw winkel. Het is de plaats waar uw klanten voor het eerst uw winkel binnenkomen, dus is het belangrijk om uw bestverkopende artikelen op kwaliteitsmeubilair te presenteren. 

Creëer specifieke zones voor de verschillende producten die te koop zijn.

Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om te vinden wat ze zoeken en zorgt ervoor dat uw winkel er georganiseerder uitziet. In dit geval stelt RETIF u de aankoop voor van professioneel meubilair, geselecteerd volgens de zones van uw verkooppunt die met displays moeten ingericht worden. Wij hebben ons 5 hoofdindelingsgebieden in een winkel voorgesteld:

Kassa/receptie.

Dit is een strategisch gebied waar extra verkoop mogelijk is en waar u kassa's van goede kwaliteit moet installeren. In deze categorie meubels en accessoires stellen wij deze thema's van artikelen voor: 

 • Kassa
 • Toonbank
 • Onthaalbalie
 • Toegankelijk toonbank voor gehandicapten
 • Aanbiedingsmand

Inrichting wanden. Optimaliseer elke wand van uw winkel met onze:

 • Lamellenwanden
 • Buffetten & ladekasten
 • Buffetkasten
 • Lage opbergmeubelen
 • Volle wanden
 • collecties en inrichtingsystemen

Inrichting centrale zone. Dit is de plaats voor de combinatie van functionaliteit en ruimte. Dit zijn meubels die in het midden van uw winkel kunnen geplaatst worden om impulsaankopen te bevorderen, tafels en podia om uw producten te presenteren volgens de doeltreffende regels van de visuele merchandising:    

 • Decoratie meubilair & tafels
 • Displays met meerdere niveaus
 • Torens display
 • Dubbelzijdige staanders

Om centrale delen van de winkel in te richten met professionele displays die de aandacht trekken en uw "topverkopers" benadrukken.

Inrichting van de wachtruimte. Plaatsen te creëren waar klanten en hun begeleiders zich kunnen ontspannen en herinnerd worden aan de kwaliteit van de ontvangst in uw verkooppunt. U kunt kiezen uit professioneel meubilair bestaande uit:   

 • Balk zitplaatsen
 • Bezoekersstoelen
 • Horeca stoelen, fauteuils
 • Spelletjes en meubilair voor kinderen

Inrichting paskamer. Hier zal de klant de definitieve beslissing over zijn aankoop nemen. Zorg ervoor dat alles goed is ingedeeld en creëer een comfortabele, intieme en functionele sfeer. Laat u inspireren door onze: 

 • Paskamer
 • Stoomapparaat
 • Paskamer gordijn
 • Paskamer spiegel
 • Stoelen & krukken
 • Kapstokhaken 

Alvorens meubilair voor uw bedrijf te kiezen, is het ook belangrijk om uw klanten te kennen. Dit advies zal u helpen beslissen welke ruimtes u in uw winkelruimte wilt creëren en welk soort winkelmeubilair u het best kunt kopen.

Zijn uw klanten vooral jongeren of hebben ze een oudere leeftijdsgroep? Dit zal u helpen beslissen welk type meubilair u wilt gebruiken en welke ontwerpen het meest geschikt zijn (modern, traditioneel, vintage...).

Zijn uw klanten voornamelijk mannen of vrouwen? Dit zal u helpen beslissen over het meest geschikte type kleuren en designs.

Is het inkomen van uw klant hoog of laag? Dit zal u helpen beslissen welk type meubilair u moet gebruiken.

Bepaal het beste type bedrijfsmeubilair voor de producten die je wilt verkopen.

Afhankelijk van het soort producten die u verkoopt en hoe u die wilt presenteren, moet u kiezen tussen verschillende soorten winkelmeubilair. Als u kleren of kleding verkoopt, zult u een ander type meubilair moeten kiezen dan wanneer u industriële benodigdheden verkoopt, om uw goederen niet te ontwaarden. Een levensmiddelenbedrijf zal zijn ruimte inrichten met bulkvoedselautomaten om zijn klantenbestand aan te trekken en uit te breiden en een dienst "op maat" aan te bieden.

Als je kleding of kledingstukken verkoopt, moet je ervoor zorgen dat je kledingrekken gebruikt om je collecties goed uit te stallen, zoals bijvoorbeeld houten vitrinekasten. Een kledingrek is ontworpen om kledingstukken op een aantrekkelijke manier aan klanten te presenteren en tegelijkertijd te beschermen tegen stof en vuil. Zorg ervoor dat u etalagepoppen hebt die zijn ontworpen om kledingstukken in de winkel en in de etalages te tonen.

Naast meubels die speciaal zijn ontworpen voor kleding en kledingartikelen, moet u ook zorgen voor geschikte legborden, podia en displaymeubels voor andere modeartikelen en accessoires die uw omzet zullen helpen verhogen. Onze brillenvitrines zijn ontworpen om een veelvoud aan modieuze brillenmodellen in een kleine ruimte.

Het is belangrijk dat u het meest geschikte meubel kiest voor uw productcategorie en voor elke specifieke presentatie. 

Optimaliseer uw verkoopruimte met winkelmeubels.

Kies verschillende hoogtes, afhankelijk in functie van het soort producten dat u verkoopt, omdat een winkel die vol staat met meubels op verschillende hoogtes zeer aantrekkelijk is voor klanten en die de winkel een georganiseerde maar originele uitstraling geeft.  Zorg ervoor dat uw winkel voldoende ruimte heeft om al het winkelmeubilair te installeren, zodat uw verkoopruimte er niet te rommelig uitziet en klanten zich aan de verschillende vitrines kunnen stoten.

Afhankelijk van de artikelen die u verkoopt, moet u ervoor zorgen dat het bedrijfsmeubilair dat u koopt sterk genoeg is om de uitgestalde producten en eventuele veranderingen in de opstelling te weerstaan, en ontworpen is om zo lang mogelijk mee te gaan.

Waarom kiezen voor professioneel meubilair van RETIF?

Retif biedt een breed aanbod aan moderne en stijlvolle winkelinrichtingen, ontworpen om lang mee te gaan en gemakkelijk te monteren (of reeds gemonteerd geleverd). Wij bieden een grote verscheidenheid aan merken van fabrikanten, elk met een unieke stijl en ontwerp, wat betekent dat u kunt kiezen uit veel verschillende soorten pro-meubilair en het meubilair kunt vinden dat het beste bij uw behoeften past en een unieke winkelinrichting voor uw merk kunt creëren.

Om te profiteren van de beste koopvoorwaarden, gaat u online of naar een van de winkels van RETIF in heel België. U bent vrij om het bedrijfsmeubilair te kiezen dat u mooi vindt, maar als u niet weet hoe u de meest effectieve winkelinrichting kunt samenstellen, kennen onze bedrijfsinrichtingsadviseurs de beste praktijken, kunnen ze u helpen en kunnen ze zelfs een gratis 3D-plan voor uw winkel opstellen.

CLOSE
CLOSE